Pages

Followers

Saturday, 28 May 2011

saya ada SERINGGIT SEPOSEN...kamu??

Aku rasa idop aku 'sweet' sangat arini...hmmm..



buat kali ke berapa ntah,,beg duit aku gemuk dengan duit yang berkepuk-kepuk..
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

:
:
:
:
:
:
:
:



okeh,,aku tipu..



 

ekceli,,mase nak bayar lunch tadi,,aku baru perasan dalam beg aku cuma ada RM4.30 jek!!!



siot!!nasib baik nafsu makan aku tak membuak2 sampai memaksa aku amik lauk dengan tamak tadi...




NASI+AYAM GORENG+SAYUR+KUAH KARI+AIS KOSONG= RM3.20



Huh..lega...menggigil lutut aku mase akak tu nak sebut harga..kalau lebih hatta seposen pon daripada RM4.30,,mane aku nak cekau nyah..nasib baik duit aku masih berbaki,,banyak lak tu..hahaha(gelak syukur..mase nie la rase seringgit seposen tu BANYAK..)..itu pon nyaris2 aku order milo ais yang berharga RM1.50...cuba bayangkan kalau aku order btol2..



NASI+AYAM GORENG+SAYUR+KUAH KARI+MILO AIS=RM4.50



demmmm!!!!!!!mengais la aku cari 20sen lagi nak cukupkan...ade hikmah Allah dorongkan aku minum ais kosong je..=,='


 

mekasih sebab masih sudi menghuni beg duit aku..mmuah!!!!


 
macam mane la leh kekeringan begitu skali mira oooi...ade lagi 2 hari bekerja sebelum dapat gaji..diet la aku gamaknya...


aku tak sampai hati nak cakap kat mak aku yang aku kekeringan fulus..tak berbutir rasenye nak mintak mak duit..yela..da keje kan..malu wok..mak aku pulak memang tokleh dengar aku takde duit,,nanti dye yang pening,,susah payah nak carikan aku duit makan kat tempat keje..almaklum la,,kami bukan orang senang..=(


"yang kat rumah tak makan takpe dik,,pandai2 la mak buatkan makanan..adik tu kerja..lapar nanti macam mane.."



sesungguhnya,,aku taknak mak aku ulang ayat nie..sedih la..nak taip entry nie pon cam sebak bila teringat ayat mak aku nie..




so,,aku rase aku kene cari alternatif lain..puasa maybe?hurmmmm..



oNg~oNg : duit,,duit,,duit....kepada yang masih berhutang ngan aku tu,,digalakkan membayar hutang anda segera untuk mengelakkan disumpah..mekacih..

2 comments:

cayob said...

eee duit tu..kena letak "contoh"...nnt org print buat duit heheh....

rajin2 lah p blog kwn2....agar ramai org tahu kewujudan awk..di dunia blog...

eFaRoGy oNg~oNg said...

haha..duit tu cari kat photobucket je sebenarnya..hehehehe..


okeh..mekacik cayob..skang tengah mengusahakan la nie..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...