Pages

Followers

Friday, 23 September 2011

MITOS..

Dalam hidup aku,aku banyak dengar mitos yang aku sendiri tak pasti kesahihannye..

antara yang aku masih ingat : 

  1. Jangan menyanyi semasa memasak,nanti dapat suami tua.
    ye ke..aku tengok akak aku tu bukan main melalak kat dapur time aku kecik2 dulu..macam2 genre lagu dye nyanyi..tapi dye dapat suami lagi muda..hurm...tahyul nie...
  2. Orang yang ada kelemumur jarang dijangkiti kutu.
    ye ke..kenapa yek?sebab kutu tak suka kongsi habitat ngan kelemumur ke?hurm..misteri nie..
  3. "I tak boleh hidup tanpa U.."
    ye ke..setahu aku manusia tokleh hidup tanpa nyawa je..toksah la kalut kata kekasih tu nyawa..takde maknenye..aku banyak dengar cerita orang nak membuktikan mitos nie dengan cara membunuh diri..
  4. Kalau pandai jaga kecantikan,mesti suami tak cari lain.
    ye ke..ramai je artis dan model yang bercerai atau dimadukan lepas beberapa bulan kahwin..kalau cantik tapi kelesa @ malas tahap ular sawa kenyang pun tak guna ye tak..dan kalau cantik tapi terkahwin dengan buaya tembaga lagi la tak guna..jadi,mitos ini turut diragui..
  5. Menggunakan barangan berkualiti dan mahal dijamin tahan lama.
    ye ke..kalau kau memang bangsa jin punya ganas,perangai pulak memang tak berkualiti,ape ade pada barang mahal tu..mungkin la bertahan lebih sehari dua daripada barangan biasa yang lebih murah..tapi setakat tu jela..takde makdenye boleh bawak riak sampai ke mati..kan..=)
  6. Hutang budi dibawa mati.
    ye ke..sekarang ramai je yang minta budinya dibayar cash..segalanya perlu dinilaikan..paling simple,follow orang dengan harapan difollow balik..
  7. Kerani pejabat dan pesbuk tak dapat dipisahkan.
    ye ke..tapi bagi kerani di pejabat yang dah diblock pesbuk dan website hiburan, mitos nie memang membangkitkan kemarahan diorang..fitnah tu,,fitnah!
  8. SITI AMIRAH BINTI AZHAR AKAN KURUS TAK LAMA LAGI.
    ini mitos yang paling kejam dan tak berhati perut..=,="


oNg~oNg :  lalalalala..hari-hari kerja..

4 comments:

kelip-kelip said...

yg no7 tu tak tahan...haha

eFaRoGy oNg~oNg said...

btol nok..aku ade tengok orang post kat fb statement tu..wajaq kan..hahaha

Edy Fee said...

kjahkah takleh blah kelimumur taknak kongsi habitat ngan kutu..mane dpt fakta.hehe

eFaRoGy oNg~oNg said...

hehe..sbb pernah dengar le fakta tuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...